"Sakin ol An. Tamam seninim acele etmene gerek yok."
Gülümsedim, haklıydı. Aceleci biriydim, sabırsızdım. Belki de bu özelliklerimdi beni Androméda yapan. Sabırsız, kıskanç, bencil, ukala, küçümser bir yılan. Ve sanırım bu özelliklerim sayesinde seçmen şapkayı başıma dokundurduğum an büyük salan 'Slytherin' diyen sesiyle dolmuştu şapkanın.
-
'Raikes, Charlie.'
Kıpkırmızı suratlı çocuğun sendeleyerek müdür yardımcısının yanına ilerlemesini seyreden Androméda sabırsızlanmaya başlamıştı. Kızmızı ince dudaklarını kemirirken ayağıyla ritim tutuyor bir yandan da tren de tanıştığı bir çocukla bina tartışması yapıyordu.'Hufflepuf olursam eğer ki imkansız bir şey, okulu bırakırdım.' dedi güzel yılan adayı. Bu sırada Ravenclaw masasının tarafından kopan alkış Charlie'nin hangi binaya yollandığını belli ediyordu. Ravenclaw'da genç cadı için Hufflepuf kadar ezikti. 'Haklısın. Gryffindor olabilir belki.' sarı kafası ve yeşilin en harika tonunun kullanıldığı gözleriyle Androméda'ya gayet yakışıklı gelen çocuğun bu sözleri kızın tiksinmesine sebep olmuştu. 'Ah aslanların en eziği, sana tiniminicik cesur arkadaşlarınla mutluluklar.' diyerek dönen cadının arkasından bakakalan aslan adayı.
'Ryan, Androméda.'
Ve işte genç yılan adayı. Kızıla çalan kahverengi saçlarını uçuşturarak seçmen şapkanın durduğu tabüreye doğru ilerledi. Yüzündeki sinsi gülümsemeyle birlikte şapkayı başına doğru götürürken binasından emindi. Gözlerini kapattı ve şapkanın başına değmesini bekledi.
'Slytherin.' ve işte tam da bekledi kelimeyi haykıran ses salonu doldurmuştu. Gerisi ne mi? Alkışlar, çığlıklar ve yeni başlayan harika bir yaşam.
-
Geçmişten dönen yorgun gözlerle baktım sevgilime. Suskunluğumun sebebini anlamak için gözlerimi delip geçerken uykulu haliyle yine muhteşem görünüyordu. Kendi halimi aynaya ihtiyaç duymadan biliyordum. kıpkırmızı yanaklar, biraz şişmiş ama yine parıldayarak bakan gözler. Başımı kaslı göğsüne yaslarken bu çocuğa asla kızamayacağımı fark ettim. Peşindeki full kızlardan oluşan hayran tayfasına uğursuzluk büyüleri yollayarak ya da tenha yerlerde kıstırıp tehdit ederek eğeleniyordum aslında. Bu gözler eminim ki benden başkasını görmezdi, tıpkı benimkiler gibi. İçimde kabaran sevgiyle ağzımdan hayatımda tek bir kişiye hissederek söylediğim sözler çıktı. ''Seni seviyorum.''