Dersin Konusu: Yunan Mitolojisi - Antik Yunanda Zaman Kavramı
Dersin Profesörü: Xavier John Redmond
Ders Zamanı/Hava Durumu: Karlı / Sabah 10'da.
Dersin İşlendiği Yer: Mitoloji Dersliği
Dersin İşlenişi:
Öncelikle bilindiği üzere sınıfın duvarlarında renkli renkli, ilgi çekici resimler var, bu resimlerin çoğu mitoloji ile alakalılar. Sınıfın en solunda ilk titanların bir soyağacı var, bunun yanında uygarlıklara ayrılmış mitolojilerin genel bir şeması var, öğrenciler bu bölümde az dururlar, ilgi çekici değildirler ama Ravenclaw'un çok uğradığı bir yerdir. Sınıfın içerisinde bilindiği üzere yine bir öğretmen masası, yeşil bir tahta ve öğrencilerin oturmaları için gerekli masalar vardır. Sınıfa girdikten sonra profesörü içeride görüyorsunuz, elindeki mitoloji sözlüğünden bir şeyler okuyor. Bazen yüz mimiklerinin değiştiği görülüyor ve arada bir sayfaları değiştiriyor. Öğrencilerde sınıfın içerisine girip kendilerine bir masa ayarlıyorlar, zilin çalmasına yakın hafif bir gürültü oluşuyor. Öğrenciler birbirleriyle konuşuyorlar ve birbirlerine bağırıp, çağırıyorlar. Aradan kısa bir süre sonra zil çalıyor ve profesör herkesin yerine geçmesini istiyor. Öğrenciler yerlerine geçtikten sonra profesör sınıfın en önüne geliyor ve kısa bir giriş konuşması yapıyor. Ardından ders hakkında bilgilendirme vererek, konuyu anlatmaya başlıyor. Anlatılacak konu tüm öğrencilerin ilgisini çekiyor ve herkes kendini derse odaklıyor.
'' Merhaba arkadaşlar! Bugünkü konumuz Antik Yunanda zaman kavramı. Fazla vakit kaybetmeden ders'e başlamayı istiyorum. ''
Profesör, sınıfın sessiz olmasını isterken bir yandan da dosyalarını karıştırmaya başlıyor. Konuyu anlatırken resimlerin ona eşlik etmesini istiyor ama resimleri bir türlü bulamıyor, sonunda vazgeçerek konuyu anlatmaya başlıyor.
'' Mitoloji de fırsat tanrısı olarak kabul edilen Kairos, Zeus’un en genç oğludur. Omuzlarında ve ayaklarında kanatları olup, başının arka tarafı tıraşlı, ön tarafı ise perçemlidir. Bu sebepten peşinden koşanlar değil, sadece karşısına çıkanların onu yakalayabildiği rivayet edilir. Kronos ise elinde öldürücü orağı ile sembolize edilen zaman tanrısıdır.Astrolojide Kronos; Satürn’e, Kairos da Chiron’a atfedilir. Satürn (Kronos) kronolojik zamanı ölçer yani nicelikseldir. Chiron (Kairos) ise zamanın kalite ve değerini ölçer yani nitelikseldir. Zamana Kairos penceresinden bakan Einstein zamanın izafi olduğunu bulmuştur. Görelilik kuramına göre tek ve mutlak bir zaman yoktur, bunun yerine herkesin nerede olduğuna ve nasıl devindiğine uyarlı kendi özel zaman ölçüsü vardır. Chiron’un Kova burcundaki yolculuğu boyunca doğum haritasında Chiron’u Kova burcunda yer alan kişiler başta olmak üzere Chiron-Uranüs bağlantısı kuvvetli olan tüm kişiler bu kendilerine özgü zaman ölçüsünü deneyimleyerek büyük bir farkındalık geliştirebileceklerdir.
Bu eş zamanlılığı daha iyi kavrayabilmek açısından Chiron’un astronomik konumunu göz önünde tutmak gerekir çünkü Chiron, Satürn (doğrusal zaman) ile Uranüs (uzay zaman) aralığında bir koridorvazifesi görür. Satürn’den Uranüs’e ancak Chiron vasıtasıyla bir “kuantum tünellemesi” yaparak geçebiliriz. '' Profesör konuşmasını bitirdikten sonra masasına doğru geçiyor ve dosyalarını masanın altındaki çekmeceye yerleştiriyor. Aradan saniyeler geçmeden zil çalıyor ve öğrenciler dışarıya çıkmaya başlıyor.
Verilen Ödev: Antik Yunanda Zaman kavramı ile ilgili bir kompozisyon en az 10 satır.
Dersin Akışı: Derste her hangi bir olumsuz olay olmamıştır. Sınıfta sessizlik hakimdir.